Yin yoga door Yoga in de Baarsjes

09Dec2019

Wat is Yin yoga?
Yin yoga is een combinatie van de houdingen uit de traditionele Hatha yoga en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. Yin yoga is op zijn eigen manier een intense yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van het bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie (Chi, Prana, Qi) samenkomen.

Yin yoga als tegenhanger van ons hectische leven, the calm the storm
Ondanks dat deze yogastijl erg passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn, op zowel fysiek als mentaal vlak. Doordat we in onze Yang gerichte Westerse levensstijl voortdurend bezig zijn met zowel ons lichaam als ons hoofd, is het best moeilijk om stilte toe te laten. We leven veel in ons hoofd en staan vaak niet in contact met ons lichaam. Yin yoga help ons om beter om te gaan met ons hectische en drukke leven en weer in contact te komen met ons lichaam.

In Yin yoga maken we kennis met de kracht van de stilte, met een ‘zijn-modus’ in plaats van een ‘doe-modus’, acceptatie, loslaten en naar binnen kijken. In Yin yoga blijven we wel 3 tot 5 minuten in een houding.

Docent: Jacqueline Huisman van Yoga in de Baarsjes
Wanneer? Maandagen om 20:15
Waar? Studio da Vasco, Vasco Da Gamastraat 10, 1057 Amsterdam
Wat kost het? Speciale introductieprijs: 12 lessen van 75 minuten voor € 99,- inclusief een kopje thee na afloop
Aanmeldenyogaindebaarsjes.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.